Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Δυσκολίες στη Μάθηση και τη Συμπεριφορά

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας και της λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης και μαθησιακής υποστήριξης μαθητών/μαθητριών, σχεδιάζουμε την υλοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις μαθησιακές δυσκολίες και τις δυσκολίες συμπεριφοράς.
Στην εκδήλωση - που απευθύνεται καταρχήν σε γονείς και κηδεμόνες όλων των μαθητών και μαθητριών - σκοπεύουμε να μιλήσουμε για τα είδη, τους τρόπους που εκδηλώνονται και αναγνωρίζονται οι δυσκολίες, τους παράγοντες που τις προκαλούν ή τις επηρεάζουν, τους τρόπους αντιμετώπισης τους, τους φορείς διάγνωσης και υποστήριξης, το ρόλο του γονιού και του σχολείου κ.ά.

Προσκαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών (αλλά και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς) να καταθέσετε ερωτήσεις που σας απασχολούν σχετικά με το θέμα και που θα θέλατε να απαντηθούν, ώστε να τις λάβουμε υπόψη κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης. Μπορείτε να δώσετε τις ερωτήσεις σας με σχόλια σε αυτή την ανάρτηση ή με απευθείας επικοινωνία με την ομάδα εργασίας του σχολείου μας.

Η εκδήλωση προγραμματίζουμε να πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Γυμνασίου Αθήνας.

Ομάδα εργασίας: Αφροδίτη Μπεκιάρη, Αφροδίτη Μένη, Βασιλική Φωτάκου,  Βαγγέλης Κουτσούμπης, Αβραάμ Παναγιωτίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: